latinica  ћирилица
15/09/2014 |  11:06 | Аутор: Index.hr

Голи Оток - "оаза за одмор хомосексуалаца"?

Удружење Еколошко социјални форум жели да од "Голог отока" направи компекс затвореног типа који би био намијењен рекреацији, одмору и дружењу геј популације из цијелога свијета у којем би могли да уживају 24 сата у безбједном окружењу.

Оснивањем " European Gay Resorta  - Croatia " направио би се корак у смјеру отварања хрватског туризма према групама којима Хрватска до сада није била једна од примарних дестинација, кажу из Удружења.

Идеју и реализацију овога пројекта изнио је предсједник удружења Аљоша Бабић у облику дописа министру туризма Лоренцину у децембру 2013. а предлаже му да једну од неискоришћених некретнина у власништву Републике Хрватске стави на располагање у сврху отварања геј комплекса.

Туризам какав је данас у Хрватској доживљава кризу док добре резултате показује остварује специјализовани туризам који је окренут одређеним групама у друштву, а овај сегмент туристичког тржишта у јакој је експанзији, сматра Бабић.

"Припадници ЛГБТ популације добри су потрошачи те остављају више новца намијењеног одмору и забави па тако према процјенама "Gay European Tourism Association" хомосексуалци годишње троше између 48 – 52 милиона евра. Према

Бројне су могућности, додају, надоградње туристичке услуге као што су организације крстарења дуж цијеле Јадранске обале, организација излета у познате европске туристичке дестинације (Венеција, Беч, Плитвичка језера) те путем аеродрома на Крку посјете осталим европским туристичким дестинацијама. У плану им је изградња марине те бројних других спортских садржаја. С ове локације могуће је организовати излете- крстарења по читавом Јадрану, све до Далмације и Дубровника.