latinica  ћирилица
15/09/2014 |  14:02 | Аутор: Б92

Мурињо: Роналдо ме изневјерио финалу ЛШ

Менаџер Челзија Жозе Мурињо пребацио је кривицу на свог сународника Кристијана Роналда због чињенице да није успио са Реал Мадридом да освоји Лигу шампиона.

Господин "Специјални" стигао је у Мадрид 2010. године као освајач елитног такмичења са Интером из Милана, али је за три сезоне на Сантијаго Бернабеу успио да стигне до исто толико полуфинала.

Португалски двојац био је најближи освајању титуле владара Европе у сезони 2011/2012, али их је Бајерн из Минхена елиминисао на њиховом стадиону послије бољег извођења једанестераца. Међу играчима који нису успјели да савладају Нојера били су Кака, Серхио Рамос и Кристијано Роналдо.

Двоструки првак Европе вратио се овог љета у Челзи, гдје у сриједу почиње нови поход на пехар против Шалкеа. Али, није заборавио промашај свог најпоузданијег извођача.

"Освајање Лиге шампиона два пута је нешто што је моју каријеру начинило посебном", каже Мурињо, "Учествовао сам у неколико полуфинала, а неки порази су ми посебно тешко пали. На примјер, непостојећи погодак Ливерпула 2005. или пенали 2012. године – када је наш најпоузданији извођач (Роналдо) отворио серију промашајем".

Мурињо је поново одбацио тврдње да би могао да сједне на клупу своје домовине, послије отказа Паулу Бенту раније ове недјеље – за који каже да је дошао у неочекивано и бизарно вријеме.

"Нису ме питали да ли сам заинтересован за посао, али, у сваком случају, не бих прихватио. Изненађен сам ситуацијом. Није необично да тренер добије отказ послије једне или двије утакмице, некад чак и у предсезони... Јер, ако нема конекције између тренера и играча шанса за успјех је минимална. Али то није случај када је у питању ова прича. Све би било нормално да се ово догодило послије Свјетског првенства, али у овом тренутку је доста чудно", додао је 51-годишњи стручњак.

Португал се налази у групи И квалификација за Европско првенство 2016. године, заједно са Србијом, Данском, Јерменијом и Албанијом, од које и доживјела шокантан пораз на старту у Лисабону.

С друге стране, "Плавци" су перфектно отворили сезону у Премијер лиги, са четири побједе у низу, а наредног викенда иду у госте шампиону Енглеске – Манчестер Ситију.