latinica  ћирилица
16/09/2014 |  16:48 | Аутор: РТРС

Шпирић: Свако радно мјесто злата вриједи

Борба за економски раст је оно што треба Републици Српској и Босни и Херцеговини, изјавио је Никола Шпирић, замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ, током посјете Козарској Дубици.

Свако сачувано радно мјесто "злата вриједи", а отворено радно мјесто - дупло више, изјавио је замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Никола Шпирић, који је посјетио Фабрику пољопривредних машина "Нова механика" из Козарске Дубице.
Он се састао са руководсвом овог предузећа, које је било у стечају од 2009. до 2011. године, након чега га је купило предузеће Кондић комерц и наставило производњу.

Шпирић је разговарао и са петнаестак привредника из Козарске Дубице, представника малих и средњих предузећа у којима је запослено око 650 радника с овог подручја.

- Ово је тешко вријеме у којем је право чудо да су предузећа на ногама. Дошао сам овдје да разговарам са привредницима и да видим шта то може да уради ниво власти БиХ, поготово за извознике, а шта очекују од ентитетских власти - изјавио је Шпирић.

"Нова механика" запошљава 65 радника.