latinica  ћирилица
16/09/2014 |  20:03 | Аутор: РТРС

Б.Лука:Почиње Међународни сајам књиге

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић отвориће сутра у Бањалуци Међународни сајам књиге. Сајам ће окупити издаваче из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске.

Сајам чији је мото "Књига је јединствена, преносива магија...", биће отворен у Спортској дворани "Борик" и трајаће до 22. септембра. На свечаном отварању Сајма поздравну бесједу говориће књижевник Миленко Стојичић.

Као и ранијих година, и ове године на Сајму су присутне издавачке куће које су добро познате грађанима Српске. своја издања изложиће, између осталих, "Креативни центар" из Београда, издавачка кућа посвећена литератури за дјецу, "Вулкан", "Алгоритам", "Наша књига" која се бави стручном литературом, "СезамБук", "Дерета" и "Лагуна" из Београда", саопштио је организатор "Глас српски - трговина".

Биће додијељене традиционалне награде "Моштаница" за издавачки подухват, "Липље" за савремену књижевност, "Гомионица" за књигу за дјецу и "Ступље" за његовање српске традиције и православне духовности.

Посјетиоци ће Сајам књиге моћи да посјете свакодневно од 10.00 до 20.00 часова.