latinica  ћирилица
17/09/2014 |  14:36 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Минимизирање посјете руководства Српске Русији је застрашујуће

“Имати политичке субјекте у Републици Српској који минимизарају и ругају се посјети руководства Српске Руској Федерацији је застрашујуће”, изјавила је за РТРС Жељка Цвијановић, предсједница Владе Републике Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

“То је политички неоизбиљно и показује мали потенцијал и капацитет оних који на тај начин коментаришу”, изјавила је Цвијановићева која са предсједником Републике Српске, Милорадом Додиком, борави у вишедневној посјети Москви.

Цвијановићева је нагласила да је централни догађај посјете састанак са Владимиром Путином, предсједником Руске Федерације који ће се одржати сутра у 13 часова по локалном времену.

“Тај састанак ће се десити и не разумијем потребу да се у Републици Српској на такав начин коментаришу ствари”, рекла је Цвијановићева и додала да ће се разговарати о важним темама које су и политичког и економског карактера.

Према њеним ријечима, Русија је значајан партнер Српске, а то доказује читав низ инвестиција од стране руских компанија.

“Видим да ова опозиција воли да коментарише рафинерију Брод. У једном тешком периоду, када нису постојали никакви изгледи да ће та компанија икада функционисати и исплаћивати плате радницима, захваљујући управо руском партнеру - то се десило. Читав низ година та компанија функционише и функционисаће и у будућем периоду”, истакла је премијерка Српске.