latinica  ћирилица
18/09/2014 |  07:05 | Аутор: Б92

Звезда и званично тражи изборе у ФСС

Фудбалски клуб Црвена звезда у сриједу је званично послао захјтев Фудбалском савезу Србије и Томиславу Караџићу за расписивање ванредних избора.

Црвено - бијели су у понедјељак, послије састанка Управног одбора, истакли да Караџићу дају 30 дана да напусти чело српског фудбала.

Повод за такву реакцију било је незадовољство управе црвено - бијелих због суђења у Крушевцу, на мечу са Напретком, који је завршен резултатом 0:0.

Писмо Црвене звезде Томиславу Караџићу, које као предмет има: “Захјтев за расписивање ванредних избора“, преносимо у цјелости и без исправки.

“Поштовани г. Караџићу,

Овим путем Вам се и званично обраћамо везано за горе наведени предмет.

Наиме, на сједници Управног одбора ФК Црвена звезда одржаној 15. септембра 2014. године, једногласно је донијета одлука о упућивању захтјева Вама да као предсједник Фудбалског савеза Србије преузмете одговорност за тренутно стање у српском фудбалу и подношењем оставке иницирате расписивање ванредних избора на свим нивоима у фудбалској организацији.

Мишљења смо да Вас не треба подсјећати на обећања која сте јавно изрекли везано за Ваш даљи останак на челу Фудбалског савеза Србије. Сматрамо да сте неиспуњењем обећања директно учествовали у деградацији фудбалског спорта у Србији што за резултат директно има и недвосмислен пад популарности националног тима наше земље у шта смо имали прилику да се увјеримо приликом посљедње утакмице коју је национални тим одиграо пред полупразним трибинама.

На крају, везано за све напријед речено, још једном Вас позивамо да у наредних, не више од 30 дана, поднесете оставку и спријечите даље посрнуће српског фудбала.

У нади да ћете учинити једину исправну ствар у овом критичном тренутку,

Срдачно Вас поздрављамо“, стоји у писму испод којег је потписан Светозар Мијаиловић, вршилац дужности предсједника Управног одбора фудбалског клуба Црвена звезда.