latinica  ћирилица
18/09/2014 |  18:25 | Аутор: Б92

Колико кошта Шумахерова њега?

Породица седмоструког свјетског шампиона Михаела Шумахера наводно недјељно плаћа око 125.000 евра за његову његу.

Раније овог мјесеца, Шумахер је напустио Универзитетску клинику у Лозани и опоравак од повреда задобијених крајем прошле године наставио у породичној кући у Швајцарској.

Легендарни Нијемац је задобио тешке повреде у паду током скијања и провео је скоро шест мјесеци у коми у болници у Греноблу, да би у јуну био пребачен у Лозану.

Док је боравио у болници, Шумахер је подвргнут посебном третману којим су му стимулисана чула у посебном огранку. Сада су из Универзитетске болнице у Лозани потврдили да је особље обучено у тој установи наставили да помажу седмоструком шампиону у његовој кући у Гланду.

"Велики дио тима који се стара о Шумахеру обучили су наши специјалисти. Пратимо његов опоравак, и даље смо у контакту и у потпуности смо му на располагању", стоји у саопштењу болнице.
 
Медији преносе да се о Шумахеру стара највише 15 људи током цијелог дана и да њихове плате и потребна опрема доводе до великих трошкова за породицу легендарног возача. Шумахер је током каријере, а и послије ње, зарадио довољно да би покрио те трошкове.

Шумахеров менаџмент се посљедњи пут по питању његовог опоравка огласио 9. септембра, када је потврђено да је пребачен у породичну кућу.

"С обзиром на озбиљне повреде које је доживио, направљен је помак током посљедњих недјеља и мјесеци. Дугачак пут је, међутим, пред њим. Тражимо од свих да поштују нашу приватност и не би требало претпоставити да је дошло до великих промјена у његовом здравственом стању и да је то разлог за овакав потез", истиче се у саопштењу објављеном тада.