latinica  ћирилица
18/09/2014 |  21:58 | Аутор: Б92

Мареј: Наступаћу за Британију сљедеће године

Шкотски тенисер Енди Мареј објавио је да ће наставити да представља Велику Британију сљедеће године, без обзира на исход референдума у Шкотској.
 - Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

Мареј је у ексклузивној изјави за "Спортсмејл" истакао да ће дефинитивно бити у саставу британског тима у првом колу Дејвис купа са Сједињеним Државама.

27-годишњи тенисер је у четвртак рано ујутро дао подршку онима који су за самосталност Шкотске, али је нешто касније нагласио да без обзира на свој став, не планира да окрене леђа Великој Британији.

"Играћу за Велику Британију у Дејвис купу сљедеће године, то је сигурно, бићу ту у марту. Што се мене тиче, референдум не мијења ништа по том питању", нагласио је Мари.

У случају отцјепљења Шкотске, ситуација око тога под којом заставом ће се такмичити шкотски спортисти такмичити је веома комплексна.

"Не постоје одговори по том питању, само теорије", истакао је Мареј.

На питање зашто је дао подршку отцјепљењу Шкотске, иако је претходних дана и недјеља то избјегавао, Мареј је рекао:

"Пратио сам све што се дешавало у посљедње двије недјеље и посебно посљедњих дана и тако сам се осјећао у том тренутку".

Мареј је такође апеловао на своје сународнике да се понашају солидарно, без обзира на исход референдума.

"То није моја одлука, ја не могу да гласам. Шкотски народ мора да одлучи и ја вјерујем у њих да ће донијети праву одлуку. Даћу своју подршку без обзира какав исход буде. Без обзира шта се деси, веома је важно да сви будемо сложни и да се држимо заједно", нагласио је Мареј.