latinica  ћирилица
19/09/2014 |  15:44 | Аутор: РТРС

У суботу промјенљиво

У суботу ће у Републици Српској ујутро и пријеподне бити промјенљиво облачно уз мјестимичну кишу и по који пљусак на сјеверу, док ће у већини осталих предјела бити суво.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Током дана се задржава промјенљиво вријеме уз мјестимичне и повремене пљускове, којих ће бити и на југу гдје пролазно могу дати обилнију кишу, од 10 до 20 литара по квадратном метру, локално и 40 литара. Поподне с грмљавином чешћом на истоку, сјеверу и дијелом у Крајини, гдје киша може бити обилнија од 5 до 15 литара, локално и више од 30 литара.

Вјетар: ујутро југозападни постепено у скретању на западни, умјерене јачине. При грмљавини промјенљив и појачан, а на  југу умјерен југоисточни вјетар. Најнижа температура ваздуха од 11 Ц до 17 Ц, а у вишим крајевима око 8 Ц. Највиша дневна температура од 21 Ц до 27 Ц, у вишим предјелима од 19 Ц.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ

Преовладаваће промјенљиво облачно уз могућност периода с краткотрајном кишом или пљуском. Поподне чешћи пљускови и могућа грмљавина. Вјетар слаб и промјенљив, а током дана умјерен западни. Најнижа температура око 15 Ц, а највиша око 27 степени Целзијусових.