latinica  ћирилица
20/09/2014 |  11:08 | Аутор: РТРС

Састанак Вучић - Цвијановић

Премијер Србије Александар Вучић и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић састали су се данас у Палати Србија, прије почетка заједничке сједнице влада Србије и Републике Српске.

Након заједничке сједнице двије владе, услиједило је потписивање споразума, а након тога и изјаве за медије премијера Вучића и премијерке Цвијановић. Предсједник Владе Србије Александар Вучић разговарао је почетком септембра са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком са којим је договорено да се у блиском периоду одржи заједничка сједница двије владе.

Вучић и Додик разговарали су тада поред осталог о унапређењу привредне сарадње у складу са законом о специјалним и паралелним везама Републике Србије и Републике Српске, а посебно у области пољопривреде и грађевинског сектора.

Пета заједничка сједница влада Републике Српске и Србије одржана је средином децембра прошле године у Бањалуци послије које су тадашњи премијер Србије Ивица Дачић и премијерка РС Жељка Цвијановић потписали Меморандум о разумијевању Републике Српске и Србије о пословно-техничкој сарадњи.