latinica  ћирилица
20/09/2014 |  14:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Видић: Навикавам се на суђење и фудбал у Италији

Фудбалер Интера Немања Видић рекао је данас да му је још увијек потребно времена како би се привикао на италијански фудбал, али и суђење.

Некадашњи репрезентативац Србије враћа се у тим за сутрашњи меч против Палерма послије суспензије због црвеног картона, пошто је на утакмици против Удинезеа судији Доменику Доверији аплудирао након што је скривио пенал.

"Јако је било важно што смо побиједили прошлу утакмицу и надам се да ћемо наставити са тријумфима како би добили још више на самопоуздању. Још увијек се адаптирам на овдашњи фудбал и учим о Италији. Када то кажем мислим и на судије, иако мислим да имају тежак посао. Играчи стално траже фаулове и пенале, а тога нема толико у Енглеској", рекао је Видић на конференцији за медије.

Он је истакао да је циљ "нероазура" ове сезоне пласман међу најбоље три екипе у Серији А, како би изборили пласман у Лигу шампиона наредне године.

"Најбитније је да идемо од меча до меча, па шта буде. Желио бих да имамо добру сезону и да се завршимо међу прва три мјеста. Имамо амбиције и да освојимо Скудето, али видјећемо како ће се одвијати ситуација", навео је Видић.

Видић је упоредио тренера Интера Валтера Мацарија са некадашњим менаџером Манчестер Јунајтеда Алексом Фергусоном.
"Обојица имају сличан приступ играчима, пошто желе добру атмосферу у екипи. Имају исту филозофију фудбала и никада им није појединац изнад тима. Једино је разлика у тактици, гдје Мацари форсира тим са тројицом у посљедњој линији и још се привикавам на то. Очигледно је да даје резултате", закључио је Видић.

Видић је љетос дошао из Манчестер Јунајтеда у милански тим као слободан играч, а у каријери је играо још за Црвену звезду и суботички и московски Спартак.

За репрезентацију Србије одиграо је 56 утакмица и постигао два гола.