latinica  ћирилица
20/09/2014 |  17:53 | Аутор: Агенције

Мурињо о финансијском фер плеју: Одузимајте титуле

Менаџер Челзија Жозе Мурињо изјавио је да клубови који прекрше правила финансијског фер плеја треба да буду кажњени спортски, а не финансијски.

Мурињо је изјавио да би клубовима требало одузимати бодове и титуле умјесто их кажњавати великим свотама новца.

"Да ли су казне поштене? Мислим да нису, оно што је поштено је одузимање титула и бодова. Ако освојите титулу и будете финансијски кажњени, ви настављате даље“, рекао је Мурињо.

Сити, који је у 2012. и 2013. комбиновано изгубио 148, 1 милион фунти, у Лиги шампиона има скраћен тим од 21 играча јуместо стандардних 25.

У посљедњем прелазном року било им је дозвољено да потроше "само" 49 милиона фунти, као и то да новац од продаје играча и плата не сме да пребаци прошлогодишњу своту.

"колико морате да са листе за Лигу шампиона скинете једног или двојицу играча и да имате 22 умјесто 24, није проблем. Али када кажете да сљедеће првенство почињете заостатком од шест бодова, што значи да не играте у Лиги шампиона, у Лиги Европе је много озбиљније", додао је Португалац.

Он је истакао да само најбогатији клубови профитирају од кршења ФФП.

"Тимови који имају користи од тога су економски најмоћнији, са великом историјом и бројем навијача. Сада, уз финансијски фер плеј, ми постајемо тим као и сваки други. Своје ресурсе распоређујемо рационално", закључио је Мурињо.