latinica  ћирилица
21/09/2014 |  12:20 | Аутор: СРНА

Радојичић: У Рибник уложено више од 15 милиона КМ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић рекао је да је руководство Српске, према процјенама, у општину Рибник по разним линијама у посљедњих осам година уложило више од 15 милиона КМ и тако помогло развоју инфраструктуре.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

"Имали смо изванредну сарадњу у овим годинама, а то је омогућило низ пројеката. Општина је знала шта су јој приоритети и издвајала је средства и наилазила на разумијевање Владе Српске", рекао је Радојичић, који је данас присуствовао свечаној сједници Скупштине општине Рибник поводом Дана и славе ове локалне заједнице - Мале Госпојине.

Радојичић је изразио задовољство што је данас у Рибнику и честитао грађанима ове општине крсну славу.

"Желим вам да крсну славу у здрављу и весељу дочекујете сваке године и да ова локална заједница буде још развијенија. Ова општина је направила кораке напријед и сваки пут када се дође овамо види се много тога новога", истакао је предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Начелник општине Рибник Горан Савић поздравио је све окупљене и искористио прилику да подсјети шта је то урађено у протеклом периоду.

"Радило се много и има још доста да се ради. Криза ће проћи и треба да будемо сложни и заједно да чувамо оно што смо урадили и планирамо шта ћемо заједно радити у будућности, поготово у сфери запошљавања", рекао је Савић.

Прије свечане сједнице, у цркви Рођења Пресвете Богородице свештеници рибничког краја су служили Свету литургију.

На свечаној сједници СО Рибник заслужним грађанима и предузећима додијељене су награде и признања.

Обиљежавање је почело прије неколико дана низом садржаја. Претходног дана представници локалних власти и Општинске борачке организације положили су вијенце на Централни споменик код моста у Горњем Рибнику, а свештеник Дејан Зељкић служио је помен свим погинулим борцима.