latinica  ћирилица
22/09/2014 |  07:59 | Аутор: СРНА

Николић: Вучић не смије одустати

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је синоћ да је одлука о смањењу плата и пензија, уствари, одлука да се оне осигурају, јер се могло десити да их уопште не буде, те истакао да премијер Александар Вучић не смије да одустане од тих мјера.

"У политици постоји избор да нешто урадите или да трајете, да народу учиниш по вољи или да водиш државу и народ", рекао је Николић.

Он је навео да Србија сада има такав углед у свијету да је на рачун тога могла да се још задужи, да ова власт настави тако још неко вријеме, али, да то нису хтјели да учине.

Николић је за ТВ "Пинк" рекао да у Србији нема више шта ни да се прода, а на критике опозиције да се ова власт још више задужила у претходне двије године узвратио је тврдњом да су задуживања била двоструко јефтинија, те да би иначе у међувремену банкротирали.

Николић је навео да су премијер и он заједно заступали ту идеју у СНС и да је сада прилика да покажу да су озбиљно мислили да преузму терет на леђа.

"Није то терет Александра Вучића, него свих нас и хоћу да кажем да је то и мој терет и да примим барем дио на једно раме", рекао је Николић.