latinica  ћирилица
22/09/2014 |  09:37 | Аутор: sportske.net

Дарко Миланич на клупи Лидса

Словеначки тренер и бивши фудбалер Партизана Дарко Миланич преузеће у понедјељак енглески друголигаш Лидс, објавио је клуб.

Миланич се у недјељу на емотивној конференцији за новинаре опростио од свог досадашњег клуба, Штурма из Граца, с којим је у суботу побиједио Рид.

У Енглеску ће отпутовати у понедјељак и потписати уговор с Лидсом.

Миланич је у Партизан дошао 1986, са 17 година и ту је провео седам сезона, да би онда заиграо за Штурм и тамо провео још седам сезона до окончања играчке каријере.

"Није ми било лако да одлучим да одем. Стварно сам желио да овдје останем дуже. Штурм је мој клуб и овдје сам провео дивно вријеме и као играч и као тренер, а стекао сам и нове пријатеље. Али, ова порука је из неке другачије лиге, из другачијег свијета. Морао сам да прихватим ову огромну прилику јер ко зна када ће се поново указати", рекао је Миланич.

Некадашњи репрезентативац Југославије и Словеније тренерску репутацију је стекао у Марибору, с којим је освојио девет трофеја, а два пута је играо у групној фази Лиге Европе и једанпут у Лиги шампиона.

Лидс је до сада привремено водио тренер подмлатка Нил Редферн, који је тај посао радио од 28. августа, када је Дејвид Хокадеј добио отказ.