latinica  ћирилица
22/09/2014 |  11:23 | Аутор: Агенције

Лампард: Ово је изузетно тежак тренутак за мене

Френк Лампард је послије више од 200 голова за Челзи постигао и погодак за Манчестер Сити против своје бивше екипе.

Догодило се то када су бодови већ били спаковани у кофер Жозеа Муриња, али да Манчестер напусти само са једним, побринуо се дугогодишњи љубимац навијача Челзија, Лампард - 1:1.

Андреас Ширле постигао је гол за "плавце" из првог ударца у оквир Џоа Харта у 71. минуту утакмице. У 84. минуту апсолутни шок за све навијаче Челзија, а чини се и за самог Френка Лампарда. Одлично је реаговао, погодио мрежу Тиба Куртое, а онда стао.

Лампард је након утакмице рекао је да му је тешко послије гола који је постигао против Челзија, тима у којем је провео 13 година.

"Ух, изузетно тежак тренутак за мене, послије 13 сјајних сезона у Челзију. Свакако да нисам очекивао да се нађем на терену, а још мање да се упишем у стријелце", рекао је Лампард.

"Осјећања су ми помијешана. Али, исто тако, било би јако непрофесионално с моје стране да нисам ушао на терен да максимално одрадим свој посао".

Навијачи "плаваца" се још увијек нису помирили са чињеницом да је легенда њиховог клуба постала члан другог тима из Премијер лиге, а тешко је и замислити како се осјећају послије гола којим је Френк донио реми "грађанима". Френк је остао велики, па није славио погодак, уз евидентну "кнедлу у грлу".

"Навијачи Челзија су ми скандирали име, и пјевали пјесме које су ми посветили. Био је ово јако емотиван дан за мене. Први дан у ком нисам знао шта желим када сам се пробудио. Нисам очекивао да се на овај начин опростим од навијача мог клуба", додао је Лампард, који се најприје поздравио са навијачима Ситија, а онда провео неколико минута у опроштају од навијача из Лондона.