latinica  ћирилица
23/09/2014 |  07:00 | Аутор: Агенције

Федерер мијења Надала у Премијер лиги

Шпански тенисер Рафаел Надал отказао је због здравствених проблема учешће у првој Међународној премијер лиги (ИПТЛ), крајем новембра у Мумбаију.
Федерер освојио Дубаи - Фото: EuroPics
Федерер освојио ДубаиФото: EuroPics

"Са жаљењем вас обавјеставамо да из здравствених разлога Надал неће играти на овом такмичењу", саопштио је Надалов стручни тим на Твитеру.

Умјесто њега, у Премијер лиги играће Роџер Федерер, освајач 17 Грен слем титула.

Роџер ће играти у тиму са бившим првим тенисером свијета Американцем Питом Сампрасом у такмичењу које је организовано као екипно, уз учешће четири тима.

Домаћини такмичења су и Филипини, Сингапур и Уједињени Арапски Емирати, а надметање ће бити организовано по узору на индијску крикет Премијер лигу, уз укупни наградни фонд од 29,7 милиона долара.

Учешће у лиги потврдили су и први тенисер свијета Новак Ђоковић, Американка Серена Вилијамс, као и најбоље рангирана српска тенисерка Ана Ивановић. Уз њих, играће још и Британац Енди Мареј, Француз Жо-Вилфред Цонга, Рускиња Марија Шарапова и Данкиња Каролина Вознијацки.

Тимови ће се такмичити у сингл и дубл конкуренцији, као и у микс дублу и синглу легенди.

Ђоковић ће водити тим који још чине Каролина Вознијацки, Јанко Типсаревић, Ненад Зимоњић, Горан Иванишевић, Малек Џазири и Мартина Хингис, а који ће играти у Дубаију 11, 12. и 13. децембра.

Ивановићева је у екипи коју је требало да предводи Надал, у Мумбаију, од 6. до 8. децембра, а ту су још Гаел Монфис, Рохан Бопана, Санија Мирза и Фабрис Санторо.