latinica  ћирилица
24/09/2014 |  11:41 | Аутор: СРНА

Цвијановић - Сингхам о успостављању града предузетништва

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић и директор специјалног пројекта предузетничких градова Бабсон факултета из Бостона Шанкер Сингхам потписали су данас у Бањалуци, писмо намјере о сарадњи на успостављању града предузетништва у Српској.

Цвијановићева је истакла да ће у наредном периоду бити утврђена локација за успостављање града предузетништва и да би закони, којима се третира ова област, требало да буду побољшани подзаконским актима.

"Бабсон је један од најпознатијих факултета у САД који се бави развојем предузетничких иницијатива. Циљ је успостављање повољног пословног амбијента за домаће и иностране инвеститоре", рекла је Цвијановићева након потписивања писма намјере.

Према њеним ријечима, у наредном периоду биће формиране радне групе које ће радити на реализацији овог пројекта.

"Радне групе ће размотрити постојеће законодавство у Српској, изабрати одговарајућу локацију за град предузетништва и одабрати прве инвеститоре", појаснила је Цвијановићева.

Она је нагласила да је град предузетништва могуће формирати у близини Бањалуке, али и Требиња.

"Овај пројекат ће бити реализован у неколико корака, као одговор на проблеме које нам је донијела глобална економска криза", каже Цвијановићева.

Сингхам је оцијенио да је за Бабсон факултет веома важна сарадња са Владом Републике Српске.

"Надам се да ћемо покренути економску машинерију и да ће овај простор ићи ка просперитету. Сигурно је да је Влада Републике Српске иновативна, јер се прва на Балкану одлучила на формирање града предузетништва, о чему ћемо информисати потенцијалне инвеститоре", каже Сингхам.