latinica  ћирилица
25/09/2014 |  07:00 | Аутор: РТРС

Шћекић: Надам се да ћу остати у Игокеи

Марко Шћекић ново је појачање Игокее.

У разговору за РТРС, Марко је открио како је дошло до реализације сарадње са тимом из Александровца.

"У току овог љета имао сам неке понуде, међутим, нисам успио да постигнем договор са тимовима. Заинтересована је била и Игокеа, остварили смо контакт и почео сам са њима да тренирам. Нашли смо заједнички језик. Договорили смо се за наредну сезону да сам слободан играч уколико у мјесецу октобру за мене стигне нека инострана понуда. Ја се надам да ћу остати у Игокеи. Задовољан сам радом, имају добар тим и мислим да нас чека један успјешна сезона.

Тешко је очекивати да се понови сезона када је Игокеа била прва у АБА лиги. Која су реална очекивања у наредној сезони?

"Реалност је данас доста другачија. Буџет клуба је знатно смањен и самим тим је играчки кадар слабији него те године када је Игокеа била првак. У сваком случају, гледаоци могу очекивати добру кошарку. Против свих екипа ћемо ићи на побједу, како на домаћем терену, тако и у гостима. Нећемо се предавати и мислим да ће сезона на крају бити успјешна. Не могу са сигурношћу рећи да ли ћемо завршити у плеј-офу, али реално је очекивати да такмичење завршимо на средини табеле и циљ је да се остане у АБА лиги и сљедеће године".

АБА лига је изузетно јака ове године. Ту су Црвена звезда, Партизан, Цедевита и Будућност. Ко је по вама фаворит за освајање титуле ове године?

“Ове четири екипе ће се вјероватно пласирати у плеј-оф. По мени Црвена звезда и Цедевита имају тренутно најквалитетније екипе. Партизан има мањих проблема са регистрацијом играча и искрено се надам да ће тај проблем ускоро ријешити. Сасвим сигурно, те четири екипе претендују на титулу.

Ускоро почиње Свјетско првенство за кошаркашице. Колико генерално пратите женску кошарку и колико сте упознати са тимом Србије?

"Женску кошарку пратим слабије, из разлога што су ријетки преноси на телевизији. Драго ми је да сада гледаоци могу пратити Свјетско првенство на телевизији Републике Српске. Познајем неколико играчица из тима Србије. Неке су играле у Новом Саду док сам ја био у Војводини и мислим да су квалитетне и да ће далеко догурати на овом првенству. Издвојио бих сестре Дабовић, погото Милицу која је веома талентована и мислим да ће се она издвојити од осталих.

 

 

Остаје нам да се видимо хоће ли Марко Шћекић остати у Игокеи, како би га поново гледали под нашим кошевима.