latinica  ћирилица
25/09/2014 |  07:04 | Аутор: Вечерње новости

Вујошевић: Приче око Канингема су неистините

Тренер Партизана НИС Душко Вујошевић демантовао је написе медија да је црно - бијеле одбио НБА играч Џаред Канингем.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

"Апсолутна неистина којом у јавности покушава да се створи слика да је то као наш неки пораз. Са друге стране, агенти покушавају да помињањем Партизана подигну вриједност својих играча. Недавно су медији писали да Дангубић није дошао због новца, што је такође неистина, јер у причи са њим нисмо ни дошли до фазе о финансијама", рекао је Вујошевић за 'Вечерње Новости'.

Вујошевић упоредо са вођењем екипе посматра и тржиште како би појачао тим пред почетак сезоне, до које је остало мање од десет дана.

"Видјећемо да ангажујемо бар још једног играча, пратимо ситуацију на тржишту, али не можемо да реагујемо док не скинемо блокаду БАТ. Партизан, формално, дугује Клобучару, али није морално да потражује толики новац који није зарадио, већ је та сума производ преваре његовог агента", појаснио је Вујошевић.

Партизан је прошле недјеље учествовао на турниру у француском Монпељеу, гдје је поражен у финалу.

"Позив на турнир и аплаузи на утакмицама показали су велико поштовање француских љубитеља кошарке према Партизану, нашем начину рада, разултатима, као и за све што је клуб учинио за развој њихових играча, али и кошарке уопште", сумира утиске Душко Вујошевић, истакавши задовољство и самим дешавањима на паркету. "У финалу смо били без Милутинова, који осјећа болове у леђима, са Тепићем који се враћао повријеђен и Мурићем који се уклапа. Али, добро смо одиграли 40 минута против тима из Вилербана, који је само дан раније побиједио Каталонце".

Актуелног првака Србије у петак очекује први од два дуела са Емпорио Арманијем, од којих ће први бити отворен за публику.

"У госте нам долази италијански првак и један од најтрофејнијих тамошњих клубова. Вјерујем да ће публика доћи у великом броју да заједно “отворимо“ сезону. Када већ помињем публику, такође вјерујем да ће куповином сезонских улазница помоћи клубу у тешкој финансијској ситуацији, али и да ће бити подршка младом тиму који ће спреман дочекати сезону. У тренутку када је српска национална кошарка остварила изванредан успјех на светском нивоу, и када се с разлогом позива на вредновање тих резултата, вјерујем да ће се и вишегодишњи успјеси Партизана поштовати", завршио је Вујошевић причу за Новости.