latinica  ћирилица
25/09/2014 |  09:38 | Аутор: СРНА

"Чистач 2": Предложен притвор за дилере дроге

Бањалучко Окружно тужилаштво предложило је притвор за десет ухапшених у акцији "Чистач два" због сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња и промет дрога, саопштено је из тужилаштва.
Акција "Чистач два" - Фото: СРНА
Акција "Чистач два"Фото: СРНА

Мјере притвора су предложене за Митхата Хајдарпашића /50/, Александра Весића /36/, Ненада Бјелајца /30/, Звонимира Стефановића /43/, Милоша Дулића /33/, Немању Морачу /21/, Сашу Гверића /32/ из Бањалуке, Бојана Праизовић /18/ из Лакташа, те Драшка Дошена /36/ и Драгана Праштала /36/ из Приједора.

Осумњичени су од јануара до септембра вршили набавку и препродају марихуане и хероина корисницима на подручју Бањалуке, Приједора и Лакташа.

Притвор је предложен због постојања нарочитих околности које указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због бојазни да ће поновити кривично дјело.

Мјере притвора предложене су и због тога што би пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Осумњичена лица су ухапшена у уторак, 23. септембра, у заједничкој акцији "Чистач два" Окружног тужилаштва Бањалука и центара јавне безбједности Бањалука и Приједор, која је усмјерена на откривање и сузбијање неовлаштене производње и промета опојних дрога.