latinica  ћирилица
25/09/2014 |  10:43 | Аутор: СРНА

Радмановић и Хојти Ји: Свим силама се борити против тероризма

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић и замјеник помоћника државног секретара САД Хојти Ји током разговора у Њујорку постигли су висок степен сагласности да се свим силама треба борити против тероризма и повећати ефикасност дјеловања кроз глобалну сарадњу.
Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић и замјеник помоћника државног секретара САД Хојти Ји - Фото: СРНА
Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић и замјеник помоћника државног секретара САД Хојти ЈиФото: СРНА

Разговарајући о унутрашњој ситуацији у БиХ и о предизборној кампањи, Радмановић је оштро реаговао и назвао неприхватљивим и нетачним иступ двојице америчких дипломата у БиХ.

Он је оцијенио да такав иступ не доприноси јачању добрих односа двије земље и да на то с правом у БиХ сви оштро реагују, саопштено је из кабинета члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.

Радмановић учествује на 69. засједању Генералне скупштине УН, а Хојта Јиа примио је на његов захтјев у просторијама Мисије БиХ при УН.