latinica  ћирилица
25/09/2014 |  12:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Око 28 милиона евра исплаћено за поплаве

Премијер Александар Вуцић изјавио је данас да је око 28 милиона евра уплаћено људима који су претрпјели штете у поплавама које су прољетос задесиле Србију.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је у питању огроман новац, да је уплаћен људима који су претрпили несрећу и додао да не мисли да је то ријешило све проблеме, али да је то оно што је држава могла да учини.

Како је навео, највише кућа треба да буде саграђено у Купњу, а затим и у Ваљеву, Свилајнцу... ријеч је о 215 правоснажних рјешења са именом и презименом, при чему ће у Крупњу и Ваљеву градња почети већ сутра, а сљедеће недјеље и у другим мјестима и све ће, како је рекао, бити урађено у најкраћем року.

Вучић је, каже, задовољан што је све урађено транспарентно, без трунке корупције, отворено, нескривено и додао да ће обићи исток Србије који је страдао у септембарским поплавама и додао да ће држава и тамо помоћи колико год то буде могуће.

Београд очекује Путина на прослави ослобођења

На прослави ослобођења Београда 16. октобра очекује се да ће бити присутан и предсједник Русије Владимир Путин, а коначну потврду његовог доласка имаћемо у уторак или сриједу, изјавио је Вучић.

Он је рекао да се 16. октобра очекује долазак у Београд великог броја високих званица, међу њима и Путина, додајући да ће Србија умјети да прослави годишњицу Великог рата на најбољи могући начин.

"Поносимо се борбом против фашизма и нећемо ни од кога да кријемо нити да се стидимо што смо побиједили фашизам у Србији. Тиме смо се поносили и тиме ћемо се увијек поносити", рекао је Вучић.