latinica  ћирилица
25/09/2014 |  12:21 | Аутор: СРНА

Јовичић: Поставићемо "споменик полицајцу"

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да је МУП Српске покренуо иницијативу за утврђивање броја погинулих у служби безбједности од 1946. године на простору бивше Југославије и постављању спомен - обиљежја.
Радислав Јовичић - Фото: Глас Српске
Радислав ЈовичићФото: Глас Српске

"Желимо да утврдимо колико је на простору бивше Југославије оних, који су часно погинули за службу и државу, а да на основу тог броја подигнемо и `споменик полицајцу`, како ћемо га вјероватно звати", рекао је Јовичић новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да би споменик био без обиљежја националне или државне припадности и да би највјероватније требало да буде постављен у Бањалуци.

Јовичић је додао да активности у вези са овом иницијативом води Управа за полицијско образовање МУП-а Српске за територију цијеле БиХ и свих земаља које су настале распадом бивше Југославије.

"Само на овим просторима имамо много споменика, а ми смо дошли на идеју да подигнемо `споменик полицајцу` који је увијек на бранику отаџбине и чији је живот увијек на ивици", рекао је Јовичић.