latinica  ћирилица
25/09/2014 |  13:43 | Аутор: СРНА

Јовичић: Суспензија несавјесних радника ЦЈБ Бањалука

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да су суспендовани радници Центра јавне безбједности Бањалука обухваћени акцијом кодног назива "Чистач" и да ће се против њих водити интерни и дисциплински поступци.

Он је додао да је све остало на тужилаштву, које ће утврдити да ли има елемената кривичне одговорности.

"Ми ћемо своје активности провести до краја, без устезања. МУП Српске кроз овакве активности показује своју снагу, јер може да санкционише и људе који су у властитим редовима, а који се можда баве нечасним радњама", рекао је Јовичић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да је МУП често незадовољан крајњим исходом великих акција хапшења, али да би сваки додатни коментар могао бити протумачен као притисак на правосуђе.

"Успостављамо добру сарадњу са тужилаштвом, а она сигурно може да буде боља. Често разговарамо о тој теми, гдје су пропусти које можда и ми направимо како не би имали судске пресуде којима често ни тужиоци ни ми нисмо задовољни", рекао је Јовичић.

Јовичић је додао да се и даље ради на случају нестанка Бањалучанина Бојана Копрене, а да ће јавност бити благовремено обавијештена када буде нових детаља у истрази.