latinica  ћирилица
25/09/2014 |  16:19 | Аутор: РТС

Потјера за Ериком Фрејном, трагом "бијеле Дрине"

Најтраженија особа у Пенсилванији, Ерик Фрејн, неколико пута je виђен у последњих неколико дана, али полиција не успијева да му се приближи. За собом оставља трагове: пелену и празну паклу цигарета "дрина", саопштила полиција.

Полиција већ 13 дана претражује планине Поконо у Пенсилванији покушавајући да ухвати мистериозног Ерика Фрејна, који је из заседе убио једног и ранио још једног полицајца. 
Полицијски званичници претходних неколико дана нису имали шта да кажу јавности, али су у сриједу увече саопштили да је Ерик Фрејн виђен у неколико наврата, као и да је за собом, чини се намјерно, оставио неколико трагова.

"И даље налазимо његово трагове и ствари које је сакрио... Пронашли смо српске цигарете и употребљене пелене", рекао је потпуковник Џорџ Бивенс.

Бивенс је, такође, рекао да је Фреј виђен у неколико наврата, али са велике удаљености, па полицајци нису могли ништа да ураде.

ФБИ га је ставио на листу десет најтраженијих људи у САД, а према првим резултатима истраге, он је напад на полицајце планирао више од шест месеци.

Проблем властима у откривању и хапшењу Фрајна представља то што је побјегао у планине Поконо, брдовит и шумовит дио Пенсилваније у којем је полицијска потјера суочена са озбиљним проблемима.

Ипак, полиција тврди да је надомак Ерика Фрејна током потјере пронађена и аутоматска пушка из које је, наводно, убијен полицајац Диксон. Фрејн је још увек наоружан, тврде локалне власти, највероватније снајперском пушком.

Оптужен је за убиство и покушај убиства. Смртоносне повреде у његовом нападу задобио је полицајац Брајан Диксон, док је Алекс Даглас послије операције почео да се опоравља.