latinica  ћирилица
25/09/2014 |  19:38 | Аутор: sportske.net

Црвено-бијели на -110 степени целзијуса

Кошаркаши Црвене звезде Телеком налазе се у Истанбулу гдје их у петак очекује последња утакмица на припремном турниру под називом "Глорија Куп".
Кошарка - Фото: илустрација
КошаркаФото: илустрација

Након пораза од ЦСКА и Фенербахчеа изабраници Дејана Радоњића данас су добили слободан дан а дио стручног штаба и првотимаца искористио је прилику да оде у посјету медицинском комплексу клинике Аџибадем.

Посебну атракцију у овом велелепном објекту представља хладна соба у којој се температура спушта на навјероватних -110 степени целзијуса.

"Она служи за бржи и бољи опоравак послије напорних тренинга и за опоравак од различитих повреда. Састоји се од двије просторије, у првој је температура -50 степени и она служи за адаптацију. После минута проведеног у њој аутоматски се отварају врата друге просторије у којој је температура -110 степени у којој спортисти проводе само два минута. Све то доводи до наглог побољшања циркулације и то кроз читаво тијело, а не само локално што се постиже стављањем леда. Послије овог третмана осјећај је изванредан" објаснио је физитерапеут Црвене звезде Телеком.

Прилику да се увјере како изгледа боравак у хладној соби имали су Бранко Лазић, Никола Ребић, Стефан Јовић и Ђорђе Каплановић који су послије свега своје искуство подијелили са онима који неће бити у стању да га себи приуште.

"Веома ледено. Први минут је био ок, али сваки наредни секунд је било све хладније и све теже. Успјели смо да издржимо некако та два минута, али сам сигуран да би послије тога било неподношљиво" рекао је Бранко Лазић.

Занимљиво је да су кошаркаши црвено-бијелих на овако ниским температурама били без одјеће, са штитницима за уши, специјалним маскама за уста у нос, уз рукавице и папуче.

"Врло необично искуство. Али, како су нам рекли, тек за сат времена ћемо осјећати све благодети овог третмана" закључио је новајлија Стефан Јовић.

Посљедњу утакмицу на "Глорија Купу" у Истанбулу кошаркаши Црвене звезде Телеком играју у петак против Анадолу Ефеса који ће у наредној сезони са клупе водити Душан Ивковић а дио тима биће и Ненад Крстић.