latinica  ћирилица
25/09/2014 |  20:49 | Аутор: Агенције

Седам најзлокобнијих теорија завјере на интернету

Сви знамо за теорије завјере. Међутим, људи који шире те идеје обично не могу и да их докажу, али то постаје мање важно када се у цијелу причу укључи и интернет.

Џорџ Х.В. Буш је био Нациста чији циљ је био уништење САД

Судећи по интернет фолклору, Џорџ Буш старији је заправо био нацистичка марионета на мисији да уништи САД. Џорџ Шерф, како је тада био познат, је наводно усвојен од стране Прескота Буша док је још био тинејџер прије Другог свјетског рата. Све остало је историја, то јест, уколико у овој теорији има и зрнца истине, у шта сумњамо.

Иран је убио Мајкла Џексона

Смрт Мајкла Џексона – трагичан инцидент или нешто много злокобније? За све оне који свуда око себе виде теорије завјере, сасвим сигурно је ово друго. Поједини спекулишу да је краља попа заправо убила влада Ирана како би скренула пажњу са протеста против предсједника, Махмуда Ахмадинеџада. Доказ: “Michael Jackson RIP“ замјенио је “#iranelection“ као топ тренд на Твитеру одмах након смрти Мајкла Џексона 2009. године. Ако волите добре завјере, ово је једини доказ који вам је потребан.

САД су на ивици Другог грађанског рата и власти знају све о томе

Национална безбједност је наводно купила 450 милиона метака, широм земље су успостављени тајни концентрациони кампови, а на пољу у Џорџији налази се велика гомила пластичних мртвачких ковчега.

Други свјетски рат је намјештен

Као и већина других глобалних догађаја, Други свјетски рат су намјестили илуминати и медији како би нас све уплашили до тачке потпуне послушности. Или тако барем мисли Дејвид Ричардс који тврди да се “званична прича о Другом свјетском рату руши попут куле од карата“ уколико је мало детаљније истражимо.

Живимо у временској коцки

Принцип иза ове временске коцке је изненађујуће прост: сваки дан је заправо сачињен из четири дана који се дешавају у исто вријеме. Објашњење Џина Реја од 8.000 ријечи сакривено од нас међутим није толико просто. Реј, бивши електричар, описује себе као “најмудријег човјека“ на планети, тако да једноставно морамо да му вјерујемо на ријеч.

Земља је шупља

Све што знамо о географији је погрешно: Земља је заправо шупља и представља дом скривеној цивилизацији. Судећи по теоријама завјере, сви ванземаљци су заправо посјетиоци из ових градова у центру наше планете. Међутим, постоји и мало модификована верзија ове теорије која тврди да су Нацисти населили центар Земље након Другог свјетског рата. Врло је тешко процјенити која од ове двије теорије је више вјероватна.

Интернационални аеродром у Денверу представља сједиште новог свјетског поретка

Магазин Тајм прогласио је овај аеродром најбоље вођеним у САД 2002. године. Овај аеродром је такође, судећи по некима, и сједиште новог свјетског поретка – уколико сте члан тајне елите која жели да створи глобалну владу, вјероватно желите да ваше сједиште буде близу неког путног чворишта. Мурали умјетника Леа Тангума на аеродрому налазе се у самом центру завјере с обзиром на то да многи тврде да његово дјело “Мир и хармонија са природом“ предсказује уништење цивилизације.