latinica  ћирилица
26/09/2014 |  08:09 | Аутор: РТРС

Магла на подручју Мркоњић Града и Приједора

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по сувим или мјестимично влажним коловозима, а слабија магла евидентирана је на подручју Мркоњић Града и Приједора, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

У оквиру пројекта система водоснабдијевања на магистралном путу Бањалука - Јајце, дионица Карановац - Црна Ријека и регионалном путу Карановац – Митровићи изводе се радови, због чега је сваким даном, осим недјеље, измијењен режим одвијања саобраћаја у времену од 7.00 до 19.00 часова.

Саобраћај се на овим дионицама одвија успорено уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију, а радови ће трајати до 12. децембра.

На дионици магистралног пута Приједор - Козарска Дубица, на локалитету Доњи Јеловац, саобраћај се због улегнућа коловоза и даље одвија једном коловозном траком у дужини од десетак метара.

У Брчком, на раскрсници "Болница", саобраћај ће до 10. октобра бити отежан забог радова на изградњи кружног тока.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка, до краја године биће измијењен режим саобраћаја, и то тако да ће данас од 7.00 до 13.00 часова бити активне повремене получасовне обуставе саобраћаја сваки пуни час и трајаће по 15 минута.

На дионици магистралног пута Цапарде - Каракај, због реконструкције коловоза, саобраћај се одвија успорено, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Присика два - Витовље у току су радови у мјесту Запеће, због чега се саобраћај одвија привремено изграђеном обилазницом у дужини од око 80 метара.

Једном траком саобраћај се одвија на регионалним путевима Сикирићи - Факовићи - Скелани, Тишча - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача, као и на дионицама регионалних путева Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

На дионици магистралног пута Добој - Тузла, у мјесту Станић Ријека, активне су повремене обуставе саобраћаја од 9.00 до 15.00 часова због деминирања терена, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионици аутопута Подлугови - Јошаница у ФБиХ саобраћај је преусмјерен у претицајну траку због санације моста, а друмски радови предузимају се и на правцима Чапљина - Столац, Тузла - Шићки Брод, Сарајево - Трново, Босанско Грахово - Ливно и Ростово - Нови Травник.

На путу Јајце - Бањалука, у мјесту Лучина, због клизишта саобраћај се одвија успорено, једном траком.

На правцу Сарајево - Трново због санације саобраћај се код бране Богатићи одвија наизмјенично једном траком.

На граничним прелазима нема задржавања.