latinica  ћирилица
26/09/2014 |  08:15 | Аутор: РТРС

Радмановић данас говори у УН

Члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић обратиће се данас учесницима 69. Генералне скупштине УН у оквиру дебате Развојни програм и будућност свијета послије 2015.године.
Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић са генералним секретаром УН Бан Ки Муном - Фото: СРНА
Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић са генералним секретаром УН Бан Ки МуномФото: СРНА

Радмановић се синоћ у Њујорку састао с генералним секретаром Уједињених нација Бан Ки Муном гдје му је пренио  да се у БиХ доста тешко, али храбро носе са посљедицама поплава, јер недостају средстава која су обећана на донаторској конференцији у Бриселу.

Саговорници су изразили наду да ће у скоријој будућности доћи до реализације обећања из Брисела, која би бар дјелимично могла да поправе стање проузроковано овом природном непогодом, саопштено је из кабинета члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.

Разговарајући о актуелној ситуацији у БиХ и предстојећим изборима, Радмановић и Бан Ки Мун су констатовали да се изборни процес одвија у складу са демократским принципима и начелима која се баштине у ЕУ, као стратешком циљу БиХ.

На крају састанка, одржаног у оквиру засједања Генералне скупштине УН у Њујорку, саговорници су подржали фонд за изградњу мира и друге иницијативе УН које за циљ имају промовисање мира у читавом свијету.

Радмановић је присуствовао изложби „Римски императори на тлу Србије“ коју је отворио предсједник Републике Србије, Томислав Николић.