latinica  ћирилица
28/09/2014 |  09:15 | Аутор: Б92

Маљковићева задовољна отварањем СП

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић изјавила је да је презадовољна игром својих играчица на старту Свјетског првенства у Турској.

Подсјећамо, Србија је на отварању шампионата декласирала Анголу са 102:42 у Истанбулу, а у другом колу је чека сусрет са Сједињеним Америчким Државама.

"Видјело се на терену колико смо се спремали за овај меч. Ангола нам нигдје није задавала проблеме, или их је било врло мало. Зауставили смо њихов скок у нападу, што им је главно оружје. Свака дјевојка која је играла се уписала у стријелце, али је најважније да се свака борила у одбрани од почетка до краја", рекла је Маљковићева.

Маљковићева је истакла да су њене изабранице играле као прави тим у дуелу са Анголом.

"Свјетско првенство је отворено на лијеп начин. Тражила сам од играчица да будемо тим, да играмо своју игру до краја без обзира на резултат. То смо и урадили. Сада треба да се спремамо за Кину и пробамо да је побиједимо, иако је она за класу изнад нас", рекла је Маљковићева.

Побједом над Анголом, српске кошаркашице су обезбиједиле пласман у наредну фазу, а у групи је очекују још сусрети са Американкама и Кинескињама.