latinica  ћирилица
28/09/2014 |  12:04 | Аутор: Б92

У Италији штопере "кале" у подруму

Дефанзивац Јувентуса и италијанске репрезентације Леонардо Бонучи на занимљив, али и помало бизаран начин, изградио је побједнички менталитет.

27-годишњи Бонучи је посљедњих година радио са мотиватором Албертом Фераринијем, који је у прошлости помагао Алберту Ђилардину и Франческу Толду.

Обично ангажовање мотиватора не би било уопште необично, али су Фераринијеви методи, може се рећи, и застрашујући.

"Током година, водио бих Бонучија у свој подрум. Био би под земљом, у мраку. Тада бих га оштрим тоном вријеђао на све могуће начине. Када би покушао само да ме погледа, добио би ударац право у стомак. Који је био циљ такве интервенције? Да би он знао да расуђује, да би стално био фокусиран и да би игнорисао све што се дешава око њега. Тако сам почео да од њега правим војника", истакао је Ферарини.

Очигледно је да су се Фераринијеве бизарне методе исплатиле. Прије двије године, Бонучи, његова жена и мало дијете су се нашли на мети разбојника у продавници Ферарија у Торину. Иако му је разбојник претио пиштољем, штопер Јувентуса је одбио његове захтјеве, ударио га песницом у лице, а потом га и појурио. Криминалац је из тог инцидента прошао са мањим повредама.