latinica  ћирилица
28/09/2014 |  19:49 | Аутор: РТРС

Лакташи: Гласали кандидати за начелника

Своје гласове данас су у кутије убацила и сва три кандидата у трци за начелника општине Лакташи.

Кандидат СНСД-а Мирослав Коџоман рекао је да не сумња у побједу, али и да је разочаран јер су јутрос на бирачким мјестима примијећени људи који немају везе са изборним процесом. Очекивање кандидата Савеза за промјене Вукашин Војиновића је такође побједа, док кандидат Српске напредне странке Жељко Перенчевић вјерује да ће грађани у њему препознати промјене. 

Грађанску дужност први је обавио кандидат СНСД-а Мирослав Коџоман. Осим побједе, Коџоман вјерује и у фер и достојанствен изборни процес. Ипак, тврди, било је неправилности.

- Ми смо своје јасно рекли. Што се тиче очекивања, да на миран и достојанствен начин све прође. Јутрос смо имали нешто што није у том духу, на свком изборном мјесту истоварени су људи који прате изборни процес, а који немају никакву функцију у складу са Изборним законом и нека то служи на част онима који су то урадили - рекао је Коџоман.

На биралишту је био и кандидат Савеза за промјене Вукашин Војиновић. Такође, увјерен у побједу.

- Рачунам да ће изаћи преко 60 одсто гласача и избори су једноставни, или ће се бирати начелник свих грађана Лакташа или ће се бирати начелник који ће штити десет тајкунских породица у општини Лакташи - рекао је Војиновић.

За разлику од противника, кандидат Српске напредне странке Жељко Перенчевић испред гласачке кутије појавио се тек у послијеподневним часовима. Каже да народ треба промјене, али то нису СДС и Вукашин Војиновић.

- Видјећемо да ли је народ спреман за промјене и са ким жели промјене. Жели ли да се врати у послијератни период са СДС-ом или у Лакташима са Вукашином Војиновићем или жели напред са СНС-ом - рекао је Перенчевић.

Ко ће од три кандидата у начелничку фотељу општине Лакташи - знаће се већ вечерас.