latinica  ћирилица
29/09/2014 |  10:02 | Аутор: РТРС

Сунчано и топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује претежно сунчано и пријатно топло вријеме. Хидрометеоролошки завод Републике Српске најавио је да ће се у појединим предјелима на сјеверу и истоку магла и ниска облачност задржати током дана, уз свјежије вријеме.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Јутарња температура ваздуха износиће од пет до 10 степени Целзијусa, на југу око 12, а у вишим предјелима 1 степен Целзијусa. Највиша дневна температура биће од 18 до 23, на југу око 25, а у вишим предјелима и мјестима са маглом до 14 степени.

Вјетар ће бити слаб сјеверни и сјевероисточни, на југу слаба до умјерена бура.

У БИх је јутрос претежно ведро, осим по котлинама и уз ријечне токове гдје је магловито и са ниским облацима, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Купрес, Клековача, Источни Дрвар 1, Соколац 3, Дринић, Љубиње, Гацко, Хан Пијесак, Ливно 4, Чемерно, Дрвар, Иван-седло 5, Билећа, Невесиње, Рибник, Калиновик, Бјелашница, Бугојно, Сарајево 6, Бањалука, Мркоњић Град, Сребреница, Бихаћ, Тузла 7, Сански Мост 8, Приједор, Добој, Србац, Нови Град, Рудо, Јајце 9, Градишка, Фоча, Вишеград, Зворник, Бијељина, Горажде, Столац, Зеница 10, Мраковица 12, Требиње, Градачац, Мостар 13, те Неум 15.