latinica  ћирилица
29/09/2014 |  13:21 | Аутор: Б92

Крај каријере за Дерека Џетера

Један од најбољих бејзбол играча данашњице Дерек Џетер завршио је каријеру протекле ноћи на утакмици између Нјујорк Јенкиса и Бостон Ред Сокса.

Џетер је посљедњи меч одиграо на легендарном "Фенвеј парку", а упркос великом ривалству Ред Сокса и Јенкиса, домаћи тим приредио му је сјајан опроштај.

На опште изненађење свих, Ред Сокси су направили сјајну церемонију током које су Џетеру поклонили натпис "Respect" (Поштовање), а он је испраћен овацијама са препуних трибина историјског стадиона. Утакмица је завршена побједом гостију са 9:5.

"Ово је мјесто на којем смо били непријатељи дуго", рекао је капитен Јенкиса. "То што су овога пута, мог посљедњег, промијенили сценарио ме чини изузетно поносним".

Навијачи на трибинама су скандирали Џетеру све до тренутка када је изашао из игре пошто је постигао 3.465 ударац, по чему је тренутно шести у историји у МЛБ лиги.

"Пресрећан сам био што сам каријеру завршио успјешним ударцем", рекао је Џетер.

Током каријере, која је трајала од маја 1995. године, Џетер је играо само за Јенкисе, са којима је пет пута био шампион Свјетске серије. Многи га сматрају најзаслужнијим за успјехе Јенкиса, чији је рекордер у више категорија. Чак 14 пута је био играо на "Ол стар" мечу, а извјесно је да га за неколико година очекује улазак у Кућу славних.

"Одиграо сам овај меч из поштовања према ривалству и навијачима. Био сам спреман за крај. Оног тренутка када сам дошао био сам спреман да моја каријера буде завршена и покушао сам да се забавим што сам више могао", истакао је Џетер.