latinica  ћирилица
29/09/2014 |  13:27 | Аутор: Б92

Ф1: Ферстапен дебитује на "Сузуки"

Холандски возач Макс Ферстапен дебитоваће у болиду Формуле 1 предстојећег викенда у Јапану, пошто ће возити за Торо Росо на првом тренингу.

Још прије неколико недјеља потврђено је да ће Ферстапен возити за италијански тим сљедеће године, а у Формули 1 ће дебитовати три дана послије свог 17. рођендана.

Млади Ферстапен ће тако бити на истој стази са двојицом возача који су дупло старији од њега, а то су Кими Раиконен и Џенсон Батон.

Ферстапен ће на првом тренингу на легендарној "Сузуки" замијенити Жан-Ерика Верња, умјесто којег и стиже у тим наредне сезоне.

"Радујем се што ћу учествовати на слободном тренингу. Биће то добра припрема за наредну годину, иако то нисам ни могао да замислим прије неколико мјесеци. Само учешће на тренингу је за мене остварење сна", истакао је Ферстапен.

Ферстапен је, иначе, син бившег возача Формуле 1 Јоса, који је два пута био на подијуму током осмогодишње каријере у том шампионату.

"Мој тата је возио на Сузуки много пута и рекао ми је да то није лака стаза за почетак. За мене ће то свакако бити искуство од велике важности, зато што ћу видјети како све функционише, да се припремимо за сљедећу годину. Нећу бити ту да постављам рекорде, већ да добијем искуство", нагласио је млади Холанђанин.