latinica  ћирилица
30/09/2014 |  16:02 | Аутор: РТРС

За добoјске основце љетна школа у Словенији

Почетак наставе у Основној школи "Вук Стефановић Караџић" у Добоју пролонгиран је до октобра због кашњења санације објекта, док су радови на објекту у којем су смјештене четири средње школе у завршној фази и настава се одржава нормално, рекао је министар просвјете и културе Горан Мутабџија.

Мутабџија је током данашњег боравка у Добоју најавио да ће за ученике Основне школе "Вук Стефановић Караџић" бити организована љетна школа у Словенији.

Он је прецизирао да ће по 50 ученика одлазити на љетну школу, које ће бити одговарајућа замјена за редован образовни процес.

Школе ће бити организована у сарадњи с Владом Словеније и, како је рекао Мутабџија, воде се преговори са Жељезницама Републике Српске како организовати превоз.

Министар Мутабџија након састанка са руководством општине Шамац, управом Основне школе Црквина и Савјетом родитеља, изјавио је да се пројекат изградње школе у Црквини одвија планираном динамиком. Он је рекао да ће сутра бити овјерен тендер и да ће избор најбољег понуђача за извођење грађевинских радова бити завршен за десетак дана, када би требало да почне градња школе.

Начелник општине Шамац Саво Минић рекао је да су локална заједница, ресорно министарство и Влада Србије као финансијер изградње школе испунили све обавезе, али да је морала бити испоштована законска процедура и пројекат ревидиран у складу са европским стандардима.
Министар Мутабџија је данас посјетио и Основну школу Шамац.