latinica  ћирилица
01/10/2014 |  14:50 | Аутор: СРНА

Дермал: Испорука обуће за енглеску и француску војску

Након испоруке 30.000 пари ципела за "Октоберфест" у Минхену, фабрика обуће "Дермал" из Котор-Вароша склопила је уговор са њемачким партнером о испоруци 160.000 пари ципела за енглеску и француску војску.

Власник и директор Дермала Раденко Бубић рекао је да фабрика запошљава око 300 радника, те да је само у овој години посао добило 100 радника, а постоји потреба за повећањем броја запослених због већег обима производње.

"Намјеравамо да, поред наше хале, у скорије вријеме градимо још једну халу, гдје бисмо пребацили дио постројења у која смо инвестирали у овој години", нагласио је Бубић.

Он је додао да је у протеклих годину дана уложено око милион марака у опрему за производњу обуће.

"То је опрема која дневно ради 800 пари ципела, значи машина која израђује ђонове на готовој ципели", навео је Бубић.

Према његовим ријечима, тренутно се на њемачко тржиште испоручује женски модни програм, а почела је израда и прољетних модела женских ципела, балетанки и сандала. Осим тога, склопљен је уговор за израду војног и полицијског програма обуће. Бубић појашњава да је ријеч о изради 160.000 пари ципела за енглеске и француске војнике, а у припреми је израда нових модела за запослене у белгијским поштама и за америчке ватрогасце.

У овој фабрици размишљају да отворе погоне и у сусједним општинама Челинцу и Кнежеву, гдје би било запослено 200 нових радника, јер је то жеља пословних партнера из Њемачке.