latinica  ћирилица
09/10/2014 |  08:18 | Аутор: Политика

Одлази командант нишких Жандарма?

Према писању данашње "Политике" командант нишког одреда Жандармерије Сенад Коштић спреман је да се повуче са те позиције.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Након инцидента у којем су учествовали припадници Жандармерије из Ниша за вријеме прајда, Коштић је упутио писмо команданту Жандармерије Миленку Божовићу и Министарству унутрашњих послова у којем је затражио да се учини све како би се зауставила медијска кампања против одреда Жандармерије у Нишу.

- Апеловао сам на команданта Жандармерије да учини све како би се сачувао углед и реноме наше јединице, која је увијек била, а сада је у потпуности спремна за реализацију свих и евентуалних задатака за државу Србију, за њену одбрану и безбједност. Посљедњих дана одред Жандармерије из Ниша називан је "одредом смрти“ и "одредом батинаша", што наноси огромну штету јединици, навео је Коштић у изјави Политици.

Он је истакао да је несхватљиво да се једна високопрофесионална јединица Жандармерије погрдно назива због прекршаја или извршеног дјела једног појединца.

-Нагласио сам у писму команданту Жандармерије да сам спреман да се повучем са садашње позиције и да будем распоређен на другу дужност, уколико се сматра да сам за нешто крив или ако неко цијелу јединицу, то јест одред, сматра кривим, закључио је Коштић.

Истрага о инциденту у којем су повреде задобила браћа премијера Александра Вучића и градоначелника Београда Синише Малог, као и припадници Кобри, и даље је у току.