latinica  ћирилица
14/10/2014 |  09:19 | Аутор: klix.ba

Сарајево: У оружаном обрачуну повријеђене четири дјевојке и мушкарац

У масовној тучи и пуцњави која се догодила синоћ у сарајевској општини Стари Град повријеђено је пет особа, потврђено је из МУП-а Кантона Сарајево.

Синоћ је у сарајевској улици Хамдије Крешевљаковића дошло до сукоба имеђу двије групе младих, након чега је дошло до пуцњаве, а коришћен је и нож. Пет особа је повријеђено, три су задобиле тешке, а двије лакше тјелесне повреде. Једна особа је ухапшена због посједовања пиштоља и помагања особи која је употријебила оружје.

Повријеђени су превезени у Клинички центар Универзитета у Сарајеву, гдје им је указана љекарска помоћ. Увиђај су обавили полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево у присуству кантоналног тужиоца.

"На Клинику ургентне медицине примљено је пет особа око 22:30 сати. Пацијенткиња иницијала Е. Л. (1997) примљена је са убодном раном у предјелу грудног коша и упућена је на Клинику за торакалну хирургију на лијечење. Пацијенткиња Д. К. (1993) има прострелну рану на стражњици, због чега је упућена на Клинику за ортопедију и трауматологију. Пацијенткиња С. Џ. (1993) има прострелну рану лијевог скочног зглоба и фрактуру поткољенице те је и она упућена на Клинику за ортопедију и трауматологију на лијечење. Пацијенткиња Х. А. (1992) је примљена са убодном раном лијевог кољена те је након указане љекарске помоћи пуштена на кућно лијечење. Пацијент Т. Ф. (1991), једини мушкарац, има убодну рану лијеве наткољенице. Он је након указане помоћи пуштен кући", изјавила је портпарол КЦУС-а Муамера Шехић.