latinica  ћирилица
14/10/2014 |  11:51 | Аутор: СРНА

Зашто је Михалков одустао од Бреда Пита ?

У новом филму "Сунчаница" прослављеног руског режисера Никите Михалкова главну улогу требало је да игра Бред Пит, али се Михалков предомислио и одлучио за домаће и српске глумце.
Премијера филма "Сунчаница" - Фото: ТАНЈУГ
Премијера филма "Сунчаница"Фото: ТАНЈУГ

 Министар културе Руске Федерације Владимир Мединскиј изјавио је да би Пит отворио Михалкову лакши пут до иностраних биоскопа, али је редитељ промијенио концепцију.

Михалков објашњава да би, у случају да је Бред Пит играо, филм отишао у другом правцу - односно да "не био о Буњину, него о америчком глумцу у улози Буњина".

Михалков сматра да је "Сунчаница", чија је преимијера одржана у Београду, "филм катастрофе - и то катастрофе руског царства".

Сценарио филма писан је по истоименом роману нобеловца Ивана Буњина, а ово остварење гледаоце води у двадесете године прошлог вијека на полуострво Крим, одакле се послије грађанског рата евакуише поражена армија "бијелих Руса".

У филму игра и српски глумац Милош Биковић.

Михалков је пред премијеру открио да је Венецијански фестивал бојкотовао његов филм, вјероватно због политичких конотација и тренутне ситуације на Криму и у Украјини, мада је филм сниман прије тих дешавања.

Михалков је, иначе, двоструки побједник тог фестивала.

Публика у београдском Сава центру дочекала је филм и аутора овацијама, а прве критике филма биле су веома позитивне.