latinica  ћирилица
14/10/2014 |  16:09 | Аутор: РТРС

Шпирић: Слиједе озбиљни разговори за формирање власти

Потпредсједник Савеза независних социјалдемократа Никола Шпирић, очекује да ће овај савез заједно са коалиционим партнерима- Демократским народним савезом и Социјалистичком партијом - имати најмање осам посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је данас за Радио Републике Српске рекао да након прелиминарних резултата СНСД са ДНС-ом и социјалистима има већину и у Народној скупштини Републике Српске, те очекује да и након званичног саопштења ЦИК-а неће бити великих осцилација.

Истиче да у РС постоји стабилна коалиција која се потврдила у осмогодишњем периоду, али да слиједе озбиљни разговори о формирању власти. Он очекује и колебања унутар странака које су изгубиле изборе.

Када је ријеч о кандидату за члана Предсједништва БиХ, Шпирић очекује да би гласови из одсуства, са непотврђених листића и мобилних тимова могли да промијене ситуацију у корист СНСД-а.

Савез је једна од ријетких партија у региону која је остварила трећу побједу на општим изборима, поготово што је лидер странке Милорад Додик, освојио други мандат за предсједника Републике Српске.