latinica  ћирилица
14/10/2014 |  16:50 | Аутор: Агенције

Италија: Болничарка убила 38 пацијената

У Италији је ухапшена болничарка за коју се сумња да је убила 38 пацијената јер су је они, или чланови њихових породица, нервирали, саопштили су званичници.

Осумњичена Данијела Пођиали (42) ухапшена је у родном граду Луго на сјеверу Италије. Код ње је пронађен и "селфи" на којој са подигнутим палцем позира испред једног пацијента који је недавно преминуо.

Полиција је посумњала да је она одговорна за смрт једног старијег пацијента који је смјештен у болницу због лакшег обољења. Послије обдукције је утврђено да је пацијент преминуо због убризгавања супстанце која изазива срчани удар, а чији се трагови у крви губе послије неколико дана.

Истрага је показала да је болничарка највјероватније одговорна и за смрт још најмање 38 пацијената. Сви они су наводно убијени ове године. Најмање 200 свједока је дало исказ против "најгоре болничарке".

Државни тужилац је на конференцији за новинаре рекао да се Пођиали није опирала хапшењу и да је била тиха.

Неке од њених колега су рекли да је била "хладна особа, али увијек вољна да ради". Други су навели да су сумњали да је на крају смјене пацијентима давала лаксатив да би их нервирала и осрамотила.