latinica  ћирилица
15/10/2014 |  08:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Анђелковић: Инцидент у Хумској због посјете Путина

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је данас да је у оно што се догодило на фудбалској утакмици Србија - Албанија умијешана албанска држава и неки западни центри моћи из ЕУ и да је то у вези са најављеном посјетом предсједника Русије Владимира Путина Београду.
Драгомир Анђелковић - Фото: РТРС
Драгомир АнђелковићФото: РТРС

Анђелковић је, у Јутарњем програму РТС-а, оцијенио да није ријеч ни о каквом инциденту, него да су то систематично испланирали и спровели они који не желе да Путин посјети Београд, који не желе стабилну Србију.
Он је указао да је ријеч о покушају поларизације српског друштва, потпаљивања сукоба унутар саме Србије и вријеђања националног поноса.
"Зар би могао у нормалним околностима у некој другој земљи неко да се убаци неколико пута у камеру и да на тај начин вријеђа и самог премијера", упитао је Анђелковић.
Он је указао да, с друге стране, нико неће албанске политичаре "прозивати због ове параде шовинизма од Тетова преко Бујановца, Косова и Метохије до Албаније".
Анђелковић је изразио увјерење да неће бити никаквих проблема сутра на војној паради у Београду у присуству Путина и оцијенио да ће унапређење односа са Русијом допринијети и бољим односима Србије са западним државама.