latinica  ћирилица
15/10/2014 |  09:21 | Аутор: РТРС

Еврокуп: Партизан креће из Виљнуса

Кошаркаши Партизана играју у Виљнусу од 18.30 часова против Лијетувос Ритаса, утакмицу првог кола групе Е Источне конференције Еврокупа.

Играчи Душка Вујошевића послије 13 узастопних година у Евролиги, ове сезоне играју у Еврокупу.

Подсјећамо, Еврокуп се од ове сезоне игра у новом формату. 36 клубова подијељено је у двије конференције, Источну и Западну, а у свакој конференцији су три групе са по шест екипа.

Тренер црбно-бијелих Душко Вујошевић рекао је да је Лијетувос Ритас фаворит у предстојећем мечу у првом колу.

"Ритас је фаворит у тој утакмици. Иза тога је утакмица са Олимпијом и за очекивати је да Партизан на сљедећа два гостовања забиљежи два пораза. Очекујемо да Партизан пружи максимум, кроз јаку одбрану и несебичну игру, али је за очекивати да у оваквом стању забиљежимо поразе", - рекао је Вујошевић, а пренио sportal. 

Да Партизан очекује тешко гостовање у Литванији нагласио је и капиетн црно-бијелих Миленко Тепић.

"Очекује нас почетак Еврокупа, јако тешко гостовање доброј екипи Ритаса. Ја сам први дио прошле сеозне био тамо. То је јако добро организован клуб који има амбиције. Ове године не играју ВТБ лигу и самим тим се значај овог такмичења увећава код њих. Сигурно нам неће бити лако, даћемо све од себе да одиграмо добру утакмицу и забиљежимо добар резултат", рекао је Тепић.