latinica  ћирилица
15/10/2014 |  11:06 | Аутор: sportal.rs

Утакмицом Лаборал Кућа – Нептунас почиње Евролига

Утакмицом Лаборал Кућа – Нептунас, која се игра у сриједу, 15. октобра, у 20.30 часова, почиње нова сезона Евролиге.

Литвански Непутнас је дебитант у овогодишњем издању Евролиге. Тим из Клапеиде је прави представник једне од најбољих школа кошарке на свијету и неће се задовољити само учешћем у такмичењу.

Баскијски тим је, на први поглед, јачи него прошле сезоне. То је одличан спој младости и искуства, а увијек у својој "Фернандо Буеса" арени имају фантастичну подршку навијача. Најзвучније појачање је Давис Бертанс, бивши кошаркаш Партизана. Наравно, овај дуел ће бити од великог интереса и за навијаче Црвене звезде, пошто је и једини српски представник у овој групи.

Звезда ће у четвртак дочекати Галатасарај у Арени, у мечу који је Евролига означила као дерби кола. Поред црвено-бијелих српска кошарка ће имати још много представника у елитном такмичењу.

На клупама истанбулских великана Ефеса и Фенербахчеа су кумови Душан Ивковић и Жељко Обрадовић, Бајерн предводи Светислав Пешић, стратег Албе је Саша Обрадовић, док је најмлађи представник српске тренерске школе Миодраг Рајковић тренер пољског Турова.

Списак српских играча је подугачак и сигурно је да ће се неки од њих средином маја у Мадриду борити за шампионску титулу.

Адути Фенера су Богдан Богдановић и Немања Бјелица (Фенербахче), Ненад Крстић је у Ефесу Милош Теодосић у ЦСКА, Зоран Ерцег и Владимир Мицов у Галатасарају, Душко Савановић, Владимир Штимац и Василије Мицић у Бајерну, Алекс Марић у Макабију, Стефан Марковић у Уникахи, док је Владимир Лучић члан Валенсије.

ТВ Спорт Клуб је најавио да ће гледаоци моћи да прате апсолутно све мечеве у директно. Наравно, акценат ће бити на мечевима тимова из овог региона, Црвене звезде и Цедевите.

Титулу брани Макаби из Тел Авива.

Евролига, 1. коло

ГРУПА А
Анадоилу Ефес - Уникс (16. октобар)
Нижњи Новогорд - Динамо Сасари (17. октобар)
Реал Мадрид - Жалгирис (17. октобар)

ГРУПА Б
Цедевита - Уникаха (16. октобар)
Макаби - Лимож (16. октобар)
Алба - ЦСКА (17. октобар)

ГРУПА Ц
Панатинаикос - Туров (17. октобар)
Фенербахче - Емпорио Армани (17. октобар)
Барселона - Бајерн (17. октобар)

ГРУПА Д
Лаборал Кућа - Нептунас (15. октобар)
Црвена звезда - Галатасарај (16. октобар)