latinica  ћирилица
15/10/2014 |  11:18 | Аутор: СРНА

Ухапшена три лица због ратних злочина у Ливну и Мостару

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су на подручју Ливна Зденка Андабака и Зорана Врдољака због сумње да су починили кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва.

Андабак и Врдољак осумњичени су да су 1993. године на подручју Ливна, као припадници Хрватског вијећа одбране и Министарства унутрашњих послова Хрватске републике Херцег-Босна, убили два цивила бошњачке националности и нечовјечно поступали и физички злостављали једну особу.

Током дана осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу, који ће донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ на подручју Мостара су ухапсили осумњиченог Ибрахима Демировића, званог "Хећим", држављанина БиХ.

Демировић је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је за вријеме рата, током 1993. године, као припадник Армије БиХ у својству команданта 47. брдске бригаде на подручју мјеста Потоци поступао противно одредбама Женевских конвенција о заштити цивилних лица за вријеме рата.