latinica  ћирилица
15/10/2014 |  12:32 | Аутор: Агенције

Меркелова тражи "хаусмајстора"

Њемачка канцеларка Ангела Меркел, односно, Канцеларска служба, расписала је конкурс за "хаусмајстора", а медији пишу да се профил тражене особе за рад у тој служби не може поредити са уобичајеним послом те врсте и да изабрани, између осталог, мора да има диплому и возачку дозволу, да познаје рад на компјутеру и - зна енглески.

"За случај да сретне Барака Обаму и да га он приупита гдје је 'restroom' (тоалет)", шаљиво коментарише штампа данас и пише да је конкурс отворен до петка и да је у вриjеме канцелара Герхарда Шредера било четворо, а сада би требало да буде шесторо људи ангажовано на "хаусмајсторским" пословима.
  У конкурсу се "политички коректно", тражи један "хаусмајстор" и, не пише, рецимо, "facility manager", примјећује њемачка штампа.
  Штампа пише да је у вријеме Шредера "хаусмајстор" имао и службени стан - четири собе, кухињу и два балкона са погледом на ријеку Шпре, гдје је "хаусмајстор" Волфганг К. живио са својом породицом, али му је, онда, једног дана било доста сигурносних тема.
  Његов насљедник није ни хтио да се усели у "машину за веш", како се каже за зграду Канцеларске службе, тако да је настојников стан претворен у канцеларије, преносе медији.