latinica  ћирилица
15/10/2014 |  20:44 | Аутор: СРНА

Дисциплински поступци против оба фудбалска савеза

УЕФА је покренула дисциплинске поступке против фудбалских савеза Србије и Албаније, након утакмице која је прекинута синоћ послије инцидента са заставом на којој је била мапа тзв. велике Албаније.

Против Фудбалског савеза Албаније дисциплински поступак је покренут због одбијања да играју утакмицу и приказивања недозвољеног банера, саопштено је на сајту УЕФА-е.

Дисциплински поступак је покренут против Фудбалског савеза Србије због бацања петарди и ракета, ометања публике, уласка навијача на терен, недовољне организованости и коришћења ласерског показивача, наводе из УЕФА-е.

Случај ће УЕФА рјешавати 23. октобра.

Фудбалска утакмица између репрезентација Србије и Албаније прекинута је синоћ у Београду након инцидента када се пред крај првог полувремена изнад терена појавила мала летјелица тзв. дрон са спорном заставом.

Амерички држављанин Олси Рама, брат албанског премијера Едија Раме, који је био приведен синоћ у ВИП ложи стадиона ФК Партизан, пошто је управљао дроном са заставом, пуштен је на слободу. Рама је био приведен под основаном сумњом да је организовао и руководио инцидентом са заставом тзв. велике Албаније, послије којег је прекинута фудбалска утакмица репрезентација Србије и Албаније.