latinica  ћирилица
15/10/2014 |  22:16 | Аутор: Блиц

Суарезу уручена "Златна копачка"

Фудбалеру Барселоне Луису Суарезу уручена је "Златна копачка", награда која се додјељује најбољем стријелцу европских националних првенстава.

Уругвајски нападач је прошле сезоне у дресу Ливерпула постигао 31 гол на 37 утакмица.

"Желим да се захвалим свим најважнијим особама у мом животу, супрузи и дјеци. И наравно, свима у Ливерпулу, свим саиграчима, не само из прошле сезоне, већ свима са којима сам играо за три и по године у клубу. Биле су то спектакуларне године. Захвављујем се и Кенију Далглишу, човјеку који ме је довео у Ливерпул", рекао је Суарез пошто је на свечаности у Барселони добио награду из руку управо Далглиша.

Нови нападач Барселоне ће ову награду подијелити са играчем Реал Мадрида Кристијаном Роналдом.

"Поносан сам што дијелим награду са тако великим играчем", рекао је Суарез.

Он је суспендован пошто је током утакмице с Италијом на Свјетском првенству за раме угризао Ђорђа Кјелинија. Прва званична утакмица на којој ће заиграти послије казне биће дуел против Реал Мадрида 25. октобра.

"Сада почиње нови период и морам да уживам у сљедећој фази мог живота. Старт са Барселоном на 'Сантјаго Бернабеуу' ће бити веома посебан, 100 одсто сам спреман за тај меч", рекао је Суарез.

Освајање "Златне копачке" Суарезу је путем видео поруке честитао и капитен бившег клуба Стивен Џерард.

 

"Жао ми је што не могу да будем са Луисом, али желим да му честитам у име свих из Ливерпула. Био си магичан играч у Ливерпулу. Барса има среће. Срећно у будућности, друже. Недостајеш нам много, све најбоље", рекао је Џерард.